Aşk-ı memnu tartışması haber sitem

28 Haziran 2010 Pazartesi

Final bölümü, Bihter ve Behlül’ü sonsuza dek ayırmakla kalmadı. Yazarları da ikiye bölündü. Kimileri ‘unutulmaz’ diyor, kimileri eleştiriyor
Aşk-ı Memnu’nun iki yıllık ekran serüveni, geçen perşembe sona erdi. Fakat efsane diziyle ilgili tartışmalar bitmek bilmiyor. Bihter’in intihar sahnesi, kızı depresyondayken köşkü terk eden Firdevs’in üzüntüden felç geçirmesi, sarışın Behlül’ün kara sakalları ve mezar başındaki konuşması tartışmaların ana konusu. İşte bazı gazetecilerin gözünden final gecesi izlenimleri...
Güneri Cıvaoğlu
Milliyet

Her oyuncu ayrı ayrı iyiydi. Diyaloglar ve sözcükler güzel seçilmişti. Oyunun ruhuyla örtüşüyordu. Böylesine uzun bir dizide çıtayı hep aynı yükseklikte tutmak çok zordur. Bunu başardılar.
Nur Çintay
Radikal

Mezar başı tiradında amaç kahkaha attırmak mıydı? Evet, ‘Aşk-ı Memnu’nun finali bir dramdan ziyade komedi olarak hatırlanacak hep. Kitsch olarak. Firdevs ‘Keto’, Behlül ‘Yaban’ olarak...
Arda Uskan
Takvim

Aşk-ı Memnu finali, Dr. House ile aynı saatteydi. On dakikada House’da iki kişi öldü, birkaç doktor hastaneden kovuldu, beş adet hastalığın sırrı çözüldü. Döndüm baktım Behlül hâlâ ağlıyor.
Ayşe Özyılmazel
Sabah
‘Aşk-ı Memnu’ yoldaşım yanımda, nefeslerimizi tutmuş bekliyoruz. Bizimkisi öyle bir bağlılık ki, hayatımın aşkı çıkıp ‘Aşk-ı Memnu’ final gecesi benimle buluşmak istese oralı olmam.
Mesut Yar
Posta

Bihter, Ziyagil soyadını taşıyordu. Ancak mezar taşına göre Yöreoğlu olarak ölmüştü. Eğer Bihter’in “Beni kızlık soyadımla gömün” gibi bir vasiyeti yoksa durum biraz tuhaf (!) kaçtı.
Haşmet Babaoğlu
Sabah
Finali izleyen genç kadınlardan biri, “Ben bu kadının aşkına inanmıyorum!” diyor. Arkadaşları onaylıyor. Gerçek hayatta da, öykülerde de ‘kaybetmiş aşklar’ inandırıcılıklarını da kaybeder!

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Haber sitem