http://haber-sitem.blogspot.com/
Av yasağının sona ermesiyle başlayan balık sezonunun, Ramazan ayına denk gelmesiyle birlikte vatandaşların hem ucuz hem de sağlıklı beslenebileceği belirtildi.
dengeli olarak balıkta bulunur. Özellikle dolaşım sisteminde önemli rolleri olan Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri, balıkta uygun oranlardadır. Bu da kalp ve damar hastalıklarının oluşumunun önlenmesi açısından önemli faydalar sağlar" diye konuştu.
sağlanmasında önemlidir. Mümkün oldukça yağda kızartma, mangalda kömüre ve ateşe doğrudan temas şeklindeki pişirilme şekillerinden kaçılmasında fayda vardır. Aksi durumda istenilen yararlar ortadan kalkabiliyor, hatta ortaya zararlar çıkabiliyor."
olana kadar kızartalım. Kapak yardımıyla ters çevirip diğer yüzünü de kızartalım. Yeşil salata ile afiyetle yiyelim."
Menü
- aaa
- algoritmalar
- Ana Haber
- Arama Botlarını Çağırma
- Arama Motorları
- arı
- Aşk-ı memnu
- Bebek
- Behlül kaçarrrr
- bel inceltme
- beyin
- Bihter
- bit
- Canım Ailem 12 mayıs izle
- Canım Ailem 12.05.2010 izle
- Canım Ailem 59. bölüm
- Canım Ailem 59. bölümü izle
- Canım Ailem 59.bölüm izle
- Canım Ailem atv
- Canım Ailem canlı izle
- çay
- Çocuk
- deniz baykal video
- Deniz Yıldızı fox izle
- Deniz Yıldızı son bölümünü izle
- Deniz Yıldızı yeni bölüm izle
- Deniz Yıldızı yeni bölümü izle
- Diyet
- Dizi
- Eğitim
- El işi
- Felç yapan 10 sebep
- gdo
- Genel
- gmail sorunu
- google nasıl indexler
- Güzelleştirici yiyecekler
- Güzellik
- heron
- hız sınırı
- İnternet
- iphone 4
- kadınlar ne iste
- KEMİKLERİ GÜÇLENDİRMEK
- kpss başvuruları
- lys 5.oturum
- lys sonuçları
- Magazin
- MEHMET ÖZ
- metallica
- Moda
- otoyol
- Piramitler
- pire
- Piyasalarda artık
- portatif
- reflü
- roketforum.com
- Ruh eşi
- Sağlık
- Sakarya Fırat 12 Mayıs izle
- Sakarya Fırat 12.05.2010 izle
- Sakarya Fırat 21. bölümü izle
- Sakarya Fırat 21.bölüm izle
- sakarya fırat canlı izle
- Sakarya Fırat dizisi izle
- sbs sonuçları
- sivrisinek
- sorgulama
- spor
- şişme
- taşınabilir
- Tatil
- tc kimlik numarası
- Teknoloji
- Türk insansız hava uçağı
- usb
- usb itch remover
- üslü ifadeler
- Yaprak Dökümü yayınlanan son bölümü izle
- Yaprak Dökümü yeni bölüm izle
- Yaprak Dökümü yeni bölümü izle
- Yaprak Dökümü yeni bölümünü izle
- Yemek
- yengeç
- yeşil salata
- youtube giriş
- ZAYIFLAMA GARANTİSİ
Balık ye, hem sağlığını hem bütçeni koru http://haber-sitem.blogspot.com/
23 Haziran 2010 Çarşamba
Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Topbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balığın bir yaşından sonra tüm yaş gruplarının tüketmesi gereken çok önemli bir besin maddesi olduğunu söyledi.
Balıkta bol miktarda protein, D vitamini, fosfor, kalsiyum gibi vücut için gerekli maddeler bulunduğunu anlatan Topbaş, "Balık içerisindeki proteinlerin içerdiği amino asitler, vücudumuza önemli katkılar sağlar. D vitamini ise özellikle vücudumuzun kemik sisteminin gelişmesinde, yaşla birlikte ortaya çıkan kemik erimesinin önlenmesinde rol oynar. Fosfor ve kalsiyum gibi mineraller de dolaşım, boşaltım ve kemik sistemi için önem taşır. Bu nedenle herkesin balık tüketmesi gerekmektedir" dedi.
Topbaş, balıkta vücut için gerekli yağ asitleri bulunduğunu da ifade ederek, "Bu yağ asitleri, diğer hayvansal gıdalar açısından baktığımızda en
Balığın pişiriliş yöntemlerinin, sağladığı yarar açısından önemli olduğuna dikkati çeken Topbaş, şöyle devam etti:
"Balıkların faydası için pişiriliş yöntemlerine dikkat edilmelidir. Tercihen buğulama, fırında ızgara şeklinde tüketilmesi, bu faydaların
Doç. Dr. Topbaş, ramazan ayında da balığın çokça tüketilmesini önerdi ve "Bu yıl ve bundan sonraki 10 yıla yakın dönemde sahur ile iftar vakti arasındaki süre uzun olmaktadır. Bu nedenle, hem tokluk sağlaması hem de gıda almayan vücuda mineral desteği sağlaması açısından ramazanda bolca balık tüketilmelidir" dedi.
-"AV SEZONUYLA UCUZ BALIK"-
Trabzon’da balık restoranı sahibi Fevzi Çimşit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, asıl balık mevsiminin ekim ayı olduğunu bildirdi. Çimşit, av sezonuyla vatandaşların ucuz balık yemeye başlayacağını, Ramazan ayı olması nedeniyle de birçok yararı bulunan balığın iftar ve sahur sofralarını rahatlıkla süsleyebileceğini kaydederek, palamut, istavrit ve mezgitle yapılabilecek bazı yemek tariflerini şöyle sıraladı:
-GÜVEÇTE PALAMUT EKŞİLİ-
"Palamudu kesip yıkadıktan sonra, halkalar halinde dilimleyelim. Domatesin kabuğunu soyduktan sonra, biber, soğan ve sarımsakla birlikte ince ince doğrayalım. Doğradığımız malzemeyi 2 çay kaşığı pul biber katarak karıştıralım. Hazırladığımız bu harcı, topraktan yapılmış güvecin içine serelim. Üzerine, dilimlediğimiz balıkları dizerek karabiber, tuz ve su ilave edelim. Balıkların üzerini maydanoz, tekerlek şeklindeki domates ve limon ile süsleyerek 20-25 dakika pişirelim. Pişme esnasında yağını ilave ederek servise sunalım."
-İSTAVRİT TAVA-
"İstavritlerimizi temizleyip hafif tuzlayalım. Unladıktan sonra ununu silkeleyerek iyice kızdırdığımız tavamıza dizelim. Balıklarımızın rengi nar gibi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder