LYS'de son 2 oturum hafta sonu haber sitem

25 Haziran 2010 Cuma


LYS'de son 2 oturum hafta sonu

Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS), hafta sonu yapılacak iki oturumla tamamlanacak.


LYSde son 2 oturum hafta sonu
LYS, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), Türkiye’de 81 il merkezi ile Lefkoşa’da düzenlenecek. Hafta sona Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) ile Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) gerçekleştirilecek.
LYS-3, 26 Haziran Cumartesi günü saat 10.00’da tek oturumda yapılacak ve 120 dakika sürecek. LYS-3’te Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya-1 testleri yer alacak. Türk Dili ve Edebiyatı testinde 56 soruya 85 dakika, Coğrafya-1 testinde 24 soruya 35 dakika cevaplama süresi verilecek.
LYS-3’e yaklaşık 635 bin aday katılacak. Sınav, 2 bin 22 binada, 30 bin 557 salonda yapılacak ve 92 bin 515 kişi görev alacak.
LYS-2 ise 27 Haziran Pazar günü saat 10.00’da tek oturumda yapılacak ve 135 dakika sürecek. LYS-2’de Fizik, Kimya ve Biyoloji testleri yer alacak. Testlerde 30’ar soru bulunacak ve 45’er dakika cevaplama süresi verilecek.
LYS-2’ye 276 bin 900 aday katılacak. Sınav 891 binada, 11 bin 770 salonda gerçekleştirilecek ve 38 bin 252 kişi görev alacak.
Sınavlarda her test için ayrı soru kitapçığı bulunacak ancak tek cevap kağıdı kullanılacak. Bir test için tanınan süre bittiğinde ilgili teste ait soru kitapçıkları toplanırken ve diğer teste ait soru kitapçıkları dağıtılırken ara verilmeyecek.
ÖSYM, geçen hafta sonu, LYS-1, LYS-4 ve LYS-5 oturumlarını yapmıştı.
 -LYS PUANLARININ HESAPLANMASI-
LYS’de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. Adayların katıldığı her sınavda yer alan testler için ayrı ayrı standart puan hesaplanacak.
 LYS’de 180 ve üzeri puan alanlar, LYS puan türleri ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecek.
Sınav sonuçlarının 15 Temmuza kadar açıklanması bekleniyor. Sonuçlar adaylara internetten duyurulacak. Sınava giren ve sınavı geçerli sayılan tüm adaylara LYS Sınav Sonuç Belgesi gönderilecek. Bu belgede adayın her testteki doğru ve yanlış cevap sayısı, LYS puanları, OBP ve AOBP’leri, yerleştirme puanları ve başarı sıraları yer alacak. Sınav sonuç belgesinde bir adayın yerleştirmede kullanılmayacak olan puanları yer almayacak.
YGS ve LYS sonuçlarına göre yükseköğretim programlarına yerleştirme merkezi olarak yapılacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Haber sitem