İşte dünyanın en iyi besinleri http://haber-sitem.blogspot.com/

23 Haziran 2010 Çarşamba

http://haber-sitem.blogspot.com/

Sağlıklı bir yaşamın anahtarı doğru beslenme... Ünlü ekonomi dergisi Forbes yararlı besinleri 5 başlıkta topladı. İşte dünyanın en iyi besinleri listesi...
 
 
İhtiyacımız kadar düzenli yenen faydalı besinler, sağlıklı ve zinde yaşamın da kapılarını açıyor.

İşte dünyanın en iyi besinleri listesinden örnekler...

Ünlü ekonomi dergisi Forbes yararlı besinleri 5 başlıkta topladı. İlk grup; dut, çilek ve böğürtlenden oluşuyor.

Diğerleri ise baklagiller, taze süt ve süt ürünleri, ot yiyen hayvanların etleri ile ceviz ve fındığın yer aldığı kabuklu meyveler grubu.

Dut içerdiği kalsiyum, demir, B1 ve C vitami ile özel bir meyve...İdrar söktürücü, ateş düşürücü ve kanseri önleyici özelliği ile dikkat çekiyor.

Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr.Sevil Özkan, "7 gram dutu 250 gr suda kaynatıp içersek ateş düşürücü özelliği var.../Çok enerjik bir meyve iştah arttırıyor, enerji veriyor" diyor.

Çilek de dut ise bağırsak çalıştırıcı, bağırsak solucanlarına karşı etkili...

C vitamini, potansiyum, kalsiyum açısından zengin olan çileğin tansiyon düşürücü etkisi de var.

Dr.Sevil Özkan, "Hastalarıma şunu öneriyorum; taze çilek suyuyla dişlerini fırçalarlarsa diş taşlarından arındıklarını görecekler, kolestrol düşürücü özelliği var" diye konuştu.

Vitamin deposu olan böğürtlen de vazgeçilmez besinler arasında. Dr.Özkan bu meyveyle ilgili olarak da şu bilgileri veriyor: "Karaciğer, kalın bağırsak ve deri kanserine karşı koruyucu özelliği saptanmış bitki, tansiyon düşürücü özelliği var, özellikle hafıza güçlendirici özelliğinden kullanımını öneriyorum."

Baklagillerin önemi

Kilo almak isteyenlerin ilk tercihi de nohut olmalı... Göğüs kanserine karşı koruyucu özelliği olan nohut, menopoz şikayetlerine de iyi geliyor.

Sofralarda yer alması gereken bitkilerden biri de mercimek. Çinko deposu olan mercimek, özellikle şeker, kalp ve kabızlık rahatsızlığı olanlara öneriliyor.

Doğru beslenme için kurufasulye de unutulmamalı. Kuru fasulye; bedensel, zihinsel güç veriyor, kabukları kan şekerini dengeliyor, romatizmada siyatikte ağrıyı azaltıyor.

Süt ve süt ürünlerini ihmal etmeyin

Büyümeyi sağlayan, diş çürümelerini önleyen, kolestrolü düşüren, prostat ve rahim kanserine iyi gelen süt ve süt ürünleri de mutlaka masada yer almalı.

Ve vitamin deposu, hafıza güçlendirici, cilt lekelerini azaltıcı ceviz ile enerjik ve zindelik veren, kolon, prostat ve göğüs kanserine koruyuculuğu saptanmış fındıktan da vazgeçilmemeli.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Haber sitem