Turist euro bozulmayınca müze kapısından dönüyormuş haber sitem

26 Haziran 2010 Cumartesi

Kültür Bakanlığı'na bağlı müze ve ören yerlerine girişte döviz geçmediği için, bu durumdan haberdar olmayan onlarca turist, bu tarihi mekanların kapısından geri dönüyor, turizm darbe yiyiyor.


Büyük umutlarla katıldığı turlarda müzeleri görmeye gelen çoğu Avrupalı turist, euroyu bozduracak yer bulamayınca, buna tepki gösteriyor.
GİRİŞ ÜCRETİ 3 LİRA
Bu olumsuzluğun yaşandığı yerler arasında binlerce yıllık tarihi bir geçmişe sahip olan, kent merkezinin ortasında bulunan Agora ören yeri de bulunuyor. Alsancak Limanı'na dev kruvaziyer gemilerle gelen ve kentte sınırlı süre kalan pek çok turist, Belediyenin tur otobüsleri, faytonlar, taksilerle ya da yürüyerek Agora Ören yerine geliyor. Fakat Ören yerinin kapısında, elindeki dövizi bozduracak bir yer bulamadığı için, 3 TL olan giriş ücretini veremeyip tarihi mekanı ancak dışarıdan seyrediyor, fotoğraflarını çekip geri dönmek zorunda kalıyor. Taksi ile gelen turistler daha şanslı oluyor. Taksi ile dövizle kent turuna çıkanlar, müzelere giriş paralarını da taksicilere ödüyor. İzmir kent merkezindeki diğer müzelerde de aynı sorunlar yaşanıyor.
"TURİSTLERİN KISITLI ZAMANI VAR"
Müzelerin girişinde sadece Türk Lirası'nın geçerli olmasının turizme darbe vurduğu, bunun için çözüm üretilmesi gerektiğini belirten turizmciler, “Kentte sınırlı sürede kalan turist, ancak müzeleri gezecek zaman bulabiliyor. Gemiden inenin, döviz bürosu arayacak zamanları olmuyor. Özellikle limandan direk müze ve ören yerlerine gelen turistler mağdur oluyor” dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Haber sitem