Makyajla Güzellik Hileleri http://haber-sitem.blogspot.com/

23 Haziran 2010 Çarşamba

http://haber-sitem.blogspot.com/
Makyaj ustalık ister. Ustalığın sırlarını öğrenerek küçük makyaj hileleriyle kusurlarınızı gizleyebilir ve aynaya baktığınızda bambaşka bir siz görebilirsiniz.

Daha güzel ve daha çekici görünmenizi sağlayacak makyaj sırları…
Kaşlarınızın seyrek olduğunu düşünüyorsanız, kaş renginizle aynı bir göz kalemiyle kaşlarınızın üzerinden geçmek daha düzgün bir görünüm verecektir. Doğal görüntü sağlamak için pamukla hafifçe bastırarak dağıtabilirsiniz.
Göz makyajınızı yapmadan önce göz kapaklarınızı ve çevresini uygun bir kremle nemlendirin. Böylece kullandığınız göz kalemi ya da göz farı daha uzun süre dayanacak ve göz çevreniz makyajdan daha az etkilenecektir.
Göz kapaklarınız şişmişse koyu renkli göz farlarıyla ile kamufle etmeniz mümkündür. Açık siyah, gri gibi renk tonları size bu konuda yardımcı olacaktır. Pembe, turuncu, mor gibi canlı renkler göz kapaklarınızın daha şiş görünmesine neden olur. Bu nedenle göz kapaklarınız şiş olduğunda açık renkler kullanmaktan kaçının.
Yüzünüzde gözlerinizden önce dudaklarınızın ilgi çekmesini istiyorsanız kullandığın farın renginden daha koyu bir ruj kullanın. Aynı etki gözleri ön plana çıkarmak istediğinizde açık renk ruj kullanarak sağlanabilir.
Kirpikleriniz gözlerinizin çerçevesidir ve bakışlarınızı derinleştirir. Rimel uygulamadan önce kirpiklerinizi mutlaka kıvırın. Sadece üst kirpiklerinize rimel sürün.
İnce dudaklarınızı daha dolgun göstermek istiyorsanız rujunuzu ya da dudak parlatıcınızı sürmeden önce dudağınızın her iki kenarına da beyaz kalemle çizin.
Kusurları gizlemede en etkili makyaj ürünü olan fondöten kullanımında doğal görünümü yakalamak için cildinizin renginden bir ton açık veya bir ton koyu renkte olmasına özen gösterin.
Fondöten yaptığınız makyajın temelidir. Bu nedenle yüzünüz ve boynunuza eşit oranda sürmek gerekir. Fondöten süreceğiniz süngeri ılık suya batırıp sıktıktan sonra fondöten alıp yüzünüze sürdüğünüzde eşit dağılım sağlayabilirsiniz.
Pudranızı süngere aldıktan sonra hafifçe üfleyip sürün. Yumuşak ve iri bir fırçayla fazlalıkları alın.
Makyajın son adımı allık seçimi çok önemlidir. Doğal görünüm ve ilgi çekici bir makyaj için allık ve ruj renginin birbiriyle uyumlu olmasına gösterin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Haber sitem