CİLT TİPİNİZE UYGUN PRATİK MASKELER HABER SİTEM

22 Haziran 2010 Salı

http://haber-sitem.blogspot.com/


PRATİK VE DOĞAL MASKELER

KURU CİLTLER İÇİN MASKE

Bal ve Yumurta Maskesi

Malzemeler
1 çay kaşığı nemlendirici krem, 1 yumurta, 1 yemek kaşığı badem yağı, 1 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı
Yumurtanın beyazı ve sarısını ayır. Yumurtanın sarısına damlalar halinde badem yağını ekleyerek karıştır. Ardından yavaşça nemlendirici kremi ve balı ekle. Yumurta beyazını da ayrı bir kapta hafifçe çırp ve yumurta sarısını karşıma ilave edip tümünü sürülebilecek kıvama gelene kadar çırp.

Kullanımı
Karışımı, genişçe bir fırça veya pamukla yüz ve boyun bölgesine yaydıktan sonra en az yarım saat bekle ve cildini ılık suyla yıka. Cildinin nemlendiğini fark edeceksin!


Süt Toniği

Malzemeler
2 yemek kaşığı kuru ya da bir yemek kaşığı taze kopartılmış bitkiler (lavanta, ebegümeci, aynısafa çiçeği), 2/3 fincan kaynatılmış süt, 1 kahve filtresi kağıdı

Hazırlanışı
İki yemek kaşığı kuru ya da bir yemek kaşığı taze kopartılmış bitkilerle sütü bir kaba koy ve ağzını kapatıp soğuyana kadar beklet. Filtre kağıdı (tülbent de olabilir) yardımıyla süz ve buzdolabında steril bir şişede muhafaza et.

Kullanımı
Cildindeki etkisini kısa sürede fark edeceğin bu toniği kullandıktan hemen sonra nemlendirici kremini sürmeyi unutma!

KARMA CİLTLER İÇİN MASKE

Badem Maskesi

Malzeme
50 gr soyulmuş bademi, 10 gr yulaf unu, 10 gr portakal aroması, bir miktar süt

Hazırlanışı
Bademleri iyice dövdükten sonra ılık su ilave ederek karışımın kaşıktan ayrılması zor olana kadar yoğur. Bu karışıma yulaf unu ve portakal aromasını ekle ve bir buçuk saat beklet. Dinlendirdiğin maskene sütü ekle ve macun kıvamına gelinceye kadar iyice karıştır.

Kullanımı
Maskeni yüzünüze sürüp yumuşak hareketlerle masaj yap ve 30 dakika suratında beklet. Ardından yüzünü bol ılık suyla yıka. Cildinin pürüzsüzlüğüne inanamayacaksın!

Güllü Tonik

Malzemeler
Yarım çay bardağı beyaz şarap, 2 çorba kaşığı gül suyu, 1 tutam kuru gül yaprakları, 1 kahve filtresi

Hazırlanışı
Malzemeleri hepsini bir kabın içinde karıştırıp 1 saat kadar beklet. Daha sonra filtre kağıdı yardımıyla (tülbent de olabilir) süz.

Kullanımı
Bu sana özel toniği, makyajını temizlemek veya cildini kirlerden arındırmak için pamuk yardımıyla kullanabilirsin.

YAĞLI CİLTLER İÇİN MASKE

Salatalık Maskesi

Malzemeler
2 tatlı kaşık elma sirkesi, 2 tatlı kaşığı susam yağı, 1 yumurta sarısı, 2 adet salatalık

Hazırlanışı
Soyulmuş salatalıktan kesilen 5 kalın dilimi mikserde püre haline getir. Elma sirkesi, susam yağı ve yumurta sarısını iyice çırp.

Kullanımı
Karışımı, yüz, boyun ve dekolte bölgene uygulayarak 45 dakika beklet ve ılık su ile temizle. Cildinin yağdan arındığını fark edeceksin!

Limonlu Tonik

Malzemeler
1/2 fincan limon suyu, 1 fincan damıtılmış su, 2/3 fincan hamamelis

Hazırlanışı
Tüm malzemeleri karıştırıp temiz bir şişenin içine boşalt. Yaklaşık 30 dakika bekle. Kullanmadan önce iyice çalkalamayı unutma!

Kullanımı
Kullanmadan önce toniği su ile seyreltebilirsin. Pamuk ile yüzüne rahatlıkla kullanabileceğin bu toniğin, cildini sıkılaştığını da fark edeceksin!



http://haber-sitem.blogspot.com/

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Haber sitem