Çocuk haber sitem

23 Haziran 2010 Çarşamba

http://haber-sitem.blogspot.com/

Çocuklar… Geleceğin büyükleri, yatırımcıları, sanatçıları, mühendisleri vs… Gelecekte doğru ya da yanlış insan olmaları anne ve babaların eğitileri ve öğretileri ile oluşacak olan çocuklarımız. Onları nasıl iyi bir insan olacaklarını, kişiliklerinin nasıl oluşacağını belirlemek ailelerin en önemli görevlerinden biri.

Sevgi ile, hoşgörü ile ve doğru bir eğitimle yaratacaksınız geleceklerini.
Çocuğun toplumda bireysel bir yaşantı sürdürebilmesi için her yönüyle hazırlanmasının barış, değerbilirlik, hoşgörü, özgürlük, eşitlik ve dayanışma ruhuyla yetiştirilmesinin gerekliliğini göz önünde bulundurarak yetiştireceksiniz ki gelecek aydınlık bir yol olsun önümüzde ve önlerinde.
Onların özgüvenleri için,gelişmiş birer birey olmalarını sağlamak bir ödevdir. Özgüven, insanın kendisiyle barışık olması, kendini olduğu gibi kabul etmesi; yani olumlu benlik algısıdır. Her insanın, bir gerçek egosu vardır; bir de olmayı istediği, arzu edilen egosu vardır. Bu iki egoyu da bilen ve bunları birbirinden ayırabilen bir kişinin benlik saygısı olduğunu söyleyebiliriz. Bunu da çocuklarınıza sizler vereceksiniz. Elbette önce kendi özgüveninizi sağlayarak sağlıklı bir eğitim verilebilir.
Çocuğun özgüven sahibi olması, bazı aileleri korkutabilir. İtaatkar olmayacaklarını düşünebilirler. Ama çocuğu kuzu gibi yetiştirmekte onlara yarar yerine zarar verecektir. Çocuğu belli bir yaşa kadar işleyebilir, doğruyu, yanlışı öğretebilirsiniz. Ergenlik dönemine gelmiş bir çocuk için tüm bu söylediklerimiz geçmiş olacaktır.” Ağaç yaş iken eğilir”  sözü işte tam da bunu ifade etmektedir. Çocuk bunları yapamazsa kendi kimliğini geliştiremez ve hayattan korkan, kaçan, her şeyi başkasına havale eden bir insan olur.
Geleceğimiz olan çocuklarımızı tüm bunları gözönünde bulundurarak hayata hazırlmalı, doğru, değerlerini koruyan bir birey olarak yetiştirmeliyiz.


http://haber-sitem.blogspot.com/

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Haber sitem