Diş Ağrısına Bitkisel Çözümler nelerdir

22 Haziran 2010 Salı

http://haber-sitem.blogspot.com/
Geçmişten günümüze, diş ağrısı her yaştan insanı en çok korkutan ağrılardan biri olmuştur. Diş ağrılarını gidermede pek çok bitkisel çözüm bulunmakla birlikte bunlardan en çok tercih edilenleri aşağıya çıkartılmıştır.

Diş Ağrılarını Gideren Doğal Tarifler :

Malzemeler :

- 1 çorba kaşığı ebegümeci
- 1 adet limon
- 1 avuç ada çağı
- 1 avuç papatya
- 1 avuç biberiye
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 çorba kaşığı nane
- 1 çorba kaşığı sarımsak suyu

Kullanımı :

* Kurutulmuş ebegümeci tuzlu su ile ıslatılır. Ağızda çiğnenir.
* Dilimlenmiş limon ile birlikte demlenen ada çayı bir müddet ağızda tutulur. Bu işlem sık sık tekrar edilir.
* Papatya ve biberiye birlikte kaynatılır. Süzülerek elde edilen sıvıya limon tuzu ilave edilir. Hazırlanan bu sıvı ile ağız devamlı çalkalanır.
* Karabiber ve nane havanda dövülerek ezilir. Elenen toz sarımsak suyu sulandırılarak sıvı kıvamına getirilir. Hazırlanan sıvı ile ıslatılan pamuk, ağrıyan çürük dişin üzerine konur.
* Diş ağrılarına acil müdahale için en etkili yöntem karanfil yağıdır. Bir parça pamuga 2-3 damla karanfil yağı damlatın ve dişetinize sürün; Bölgeyi uyuşturmadan önce biraz sızı yapabilr.

İtalya'nın Bologna bölgesinde, diş ağrılarını geçirmek veya hafifletmek için halen ada çayı yaygın olarak kullanılmaktadır.

Tarif : Bir çaydanlığın içine 2 yemek kaşığı taze ya da kurumuş ada çayı yaprağı atıp üzerine 1 fincan kaynar su gezdirin. Demleyin ve süzgeçten geçirin. Çayı özellikle ağrıyan dişinize yakın olacak şekilde azar azar ve ağzınızın içinde tutarak için. Bir kısmını ayırın ve sıcak sıvının içine temiz bir pamuk bastırın. Pamuğu sıkıp ağrıyan bölge üzerine kompres yapın.

Zencefil Kökü ile Diş Ağrılarını Dindirin


Bir miktar zencefil kökünü kızartın veya pişirin. Zencefile sorunlu dişin üzerine gelebilecek bir şekil verin. Elinizden geldiği sürece uzun bir süre sencefili ısırın. Tükürüğünüzün ağrıyan dişinize akmasına izin verin. Genellikle hızlı bir rahatlama hissedilir. Gerek olduğunda işlem tekrarlanabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Haber sitem