Doğal yollarla evde cilt bakımı haber sitem

23 Haziran 2010 Çarşamba

http://haber-sitem.blogspot.com/

Evinizde cildiniz için uygulayabileceğiniz basit yöntemlerle cildinizi temizlemek mümkün.  Geniş bir kaba kaynatmış olduğunuz suyu dökün. Bir havlu hazırlayın. Bir avuç ıhlamur, bir demet maydonoz ve bir avuç papatyayı kaynar suya atın. Havluyu hava almayacak şekilde başınıza örtün. 10-15 cm yukarıdan suyun buharına tutabildiğiniz kadar tutun. Sonra bol su ile durulayın. Cilt gözenekleriniz açılacaktır.

Daha sonra evde yapabileceğiniz basit maskelerle cilt bakımınız yapın.
YAĞLI CİLTLER İÇİN; Aktardan ya da eczaneden alacağınız kuru kili ılık suda eritin. İçine bir kaç damla limon, bir tatlı kaşığı bal, bir tatlı kaşığı süzme yoğurt ekleyip, kerm kıvamına getirn ve cildinize uygulayın. Cildinizde kuruduğunu hissettiğinizde bol su ile durulayın.
KURU CİLTLER İÇİN; Bir yumurtanın sarısını bir yemek kaşığı bal ve bir yemek kaşığı zeytinyağı ile iyice karıştırın. Maskeyi yüzünüze sürün ve 15-20 dakika bekletip, nemli havlu ile maskeyi yumuşatıp, bol su ile durulayın.
NORMAL CİLTLER İÇİN; Olgunlaşmış yarım şeftalinin kabuklarını soyup ezin. İçine bir çay kaşığı elma sirkesi, yarım tatlı kaşığı bal ve birer tane A ve D vitamini kapsülü katarak iyice karıştırın ve cildinizi temizledikten sonra bu karışımı sürün. Yarım saat bekledikten sonra cildinize önce sıcak sonra soğuk su ile yıkayıp yumuşak bir havlu ile kurulayın.
TÜM CİLTLER İÇİN; Bal ve buz maskesi uygulayabilirsiniz. Bal maskesi hem cildinizi arındırır, hem besler. Yarım kahve kaşığı balı, iki kahve kaşığı nemlendirici kremle karıştırın ve 15 dakika yüzünüzde bırakın. Haftada bir kez uygulayın. Buz maskesini ise her sabah uyandığınızda kolaylık uygulayabilirsiniz. Cildinizi canlandırı ve gerginleştirir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Haber sitem