KALÇA ESTETİĞİ NASIL

22 Haziran 2010 Salı

www.haber-sitem.blogspot.com


Yaz aylarında iyice yoğunlaşan forma girme çabaları, yoğun bir egzersiz programının yanı sıra kimi zaman estetik müdahaleler de gerektiriyor.

Kalça ve basen bölgesindeki fazlalıklar ve sorunlar özellikle kadınlar açısından gerçekten can sıkıcıdır. Estetik, plastik ve rekons-trüktif cerrahi uzmanı Ulvi Güner, kalça bölgesine yapılan estetik uygulamaları anlatıyor.

İdeal kalça nasıl olmalıdır?

Biçim ve kontur büyük oranda kişinin kemik ve kas yapısına, hacim ve büyüklük ise yağ oranına bağlıdır. Bu yağın dağılımı da kalçanın güzel görünmesinde çok önemlidir. Cilt kalitesi ise diğer önemli unsurdur. İdeal kalça, yağ dağılımı eşit olan, selülitsiz ve yüksekte duran bir yapıda olmalıdır. Kalçanın üst bölümündeki yağ oranı, dağılımı çok önemlidir. Güzel bir kalçada bu bölgedeki yağlar arka kısımda toplanmalı ve buraya yeterli dolgunluğu ve yuvarlaklığı vermelidir. Şayet buradaki yağlar çok üst tarafta toplanmışsa, kalçanın kare şeklinde görünmesine neden olmaktadır. Bu nedenle bu bölgedeki yağlar, yağ alma tekniği olan liposuction ile alınır, liposuction uygulanan bölge düzeltilir ve arka tarafa yağ enjeksiyonu veya kalça proteziyle dolgunluk verilir.

En çok rastladığınız sorunlar neler?

Bazı hastalarda kalçanın orta bölümünde çukurluk mevcuttur. Buradaki çukurluk o bölgeye yapılan az miktarda yağ dokusu enjeksiyonu ile düzeltilir ve buraya yuvarlak, dolgun bir biçim verilir. Kalçanın alt bölümündeki fazla yağ birikimi kalçaların düşük ve kare şeklinde görünmesine neden olur. Sadece yağlar değil buradaki sarkık deri de bu görünümüne neden olur. Tedavide ise sadece yağlanma problemi varsa liposuction, deri problemi varsa ataçlamayle dikleştirme eklenmelidir. Yapılan uygulama hastaya göre değişir. Yapılan uygulama hastaya göre değişir. Bel, popo ve kalça anatomisi bir bütün olarak değerlendirilir.

Yağ enjeksiyonu nasıl yapılır?

Büyütme ve dolgunlaştırma için en iyi yöntem fazla olan yerlerden yağların liposuction ile alınarak eksik ve boş alanlara doldurulmasıdır. Micro yağ grefiti tekiği denilen bu yöntemde özel bir işlemden geçirildikten sonra eksik olan yerlere enjekte edilir. Bu durumda hastanın kendi yağ dokusu kullanılması da uygulamanın artıları arasında gösterilir.

"Büyütme ve dolgunlaştırma işlemleri için kullandığımız en iyi yöntem vücutta yağ fazlalığı olan bölgelerden liposuction ile alınan yağların eksik ve boş alanlara doldurulmasıdır. Hastanın kendi yag dokusu kullanılması da uygulamanın artılarındandır."

Diğer Teknikler

Liposuction

Gereğinden fazla büyük olan kalçalar liposuction yöntemi ile küçültülerek biçimlendirilir. Kare biçiminde, genellikle basenlerdeki ve kalçanın üst kısımlarındaki yağların alınmasıyla kalçalar hem küçültülür hem de yuvarlak, dolgun biçimli kalçalar yapılmış olur. Ameliyattan hemen sonra şişlikler nedeniyle kalça hemen düzelmiş görünmez, ancak şişlikler inince şekil belirmeye başlar. 3-4 hafta özel bir korse giyilmesi gerekir.

Ataçla Dikleştirme

Gençlerde, sarkık ve düşük görünümlü kalçalar ülkemizde çok sık karşılaştığım şikayetlerden. Bununla birlikte zamana bağlı olarak dokuların azalması ve gevşemesiyle de düşüklük ortaya çıkıyor. Bu tip kalçaları dikleştirmek için son yıllarda ataçlama yöntemini kullanıyorum.

Kalça Dikleştirme ve Biçimlendirme

Bu yöntemde, kalçada dikleşme ve biçimlenme birlikte sağlanır: Çünkü kalçanın içinden sonradan hissedilmeyecek bir ataç çepeçevre geçer. Bu uygulama sayesinde kalçayı yukan doğru kaldırırken genişliğini daraltmak da mümkün olabiliyor.

- Kalçalarınızı Papatya ile Eritin (Suna Dumankaya)
- Kalça Egzersizleri
- Kalça ve Basen Diyeti

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Haber sitem