SOĞANLI KAVURMA YAPALIM HABER SİTEM

22 Haziran 2010 Salı

MALZEMELER (4 Kişilik) :
300 gr Arpacık Soğanı
3 Diş Sarımsak
1 kg Dana Eti
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Tatlı Kaşığı Pul biber
3 Çorba Kaşığı Domates Salçası
2 Su Bardağı Et Suyu
2 Çorba Kaşığı Kekik
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI:
Soğan ve sarımsağı soyun. Soğanı ikiye bölün. Sarımsağı ezin. Eti (3cm büyüklüğünde) kuşbaşı doğrayın. Margarini büyük bir tencerede eritin. Eti tencereye alıp kavurup tencereden alın. Soğan ve sarımsağı aynı tencereye ilave edip kavurun. Ardından tekrar eti ekleyin. Pul biber, kekik, tuz ve karabiberle tatlandırın. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Bir miktar et suyunu ilave edip çekmesini bekleyin. Bu işlemi bir iki kere daha tekrar edin.
Et suyunun kalanını tencereye ekleyin. Eti kısık ateşte ve tencerenin kapağını kapatarak 80 dakika kadar pişirin. Pişme süresinin sonunda tekrar tuz ve karabiberle tatlandırın. Kavurmayı tabaklara paylaştırarak servis yapın.
Öneri: Bayramdan sonra eti değerlendirmek için malzemeleri değiştirerek tekrar kavurma yapabilirsiniz. Örneğin kavurmaya mantar katabilirsiniz. Bunun için tarifi aynen yukarıda verildiği gibi uygulayıp soğanları kavururken mantarı ilave edin. Mantarı kısa süre kavurup eti ekleyin.Ardından tarifin kalan kısmını uygulamaya geçebilirsiniz.
Kolayca kavurmak Eti kavurmak için kalın tabanlı veya teflon bir tencere kullanın. Bir miktar yağ eritin ve eti ilave edip kavurmaya başlayın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Haber sitem