Duruşunuzla Etkileyin http://haber-sitem.blogspot.com/

23 Haziran 2010 Çarşamba

http://haber-sitem.blogspot.com/

Bir boy aynası alın ve yandan duruşunuza bakın…..
Omurga Duruşu

Resmimizde A’dan E’ye kadar 5 duruş şeklini var. Her bir postürün omurgasına dikkat edelim. Ortadaki çizgiyi temel aldığımızda
 
 
 
 
A şeklindeki postür bizim ideal duruşumuz.
 
Şekil B
 
Halk arasında kambur olarak bildiğimiz ki fos şekline sahip bir duruş. Bu duruş genelde sürekli işi masa başında bilgisayar başında oturanların zamanla aldığı yanlış bir duruş.
 
Şekil C
 
Asker duruşu olarak adlandırdığımız bir duruş görüyoruz her ne kadar dik ve doğru duruş gibi görünse de aslında omurganın düz duruşu gelecek şoklara karşı hazırlıksız ve omurganın ideal duruşundan uzakta. Kaslar kısa, esnek olmayan bir beden ve omurga.
 
Şekil D
 
Omurganın alt kısmına dikkat edelim. Halk arasında bel çukuru olan lordos duruşuna sahip bir postür sakatlanmaya elverişli bir omurga görüyoruz. Burada neredeyse tüm ağırlığı bel taşıyor.
 
Şekil E
 
Bu sefer çizgimizin arkasına doğru kayan bir omurga görüyoruz, bu duruş ise genelde işi sürekli ayakta olan kişilerin aldığı duruş.
 
Hangi duruşa sahip olursak olalım omurga ve beden birbirini destekleyerek bizi ayakta tutmaya çalışır. Yanlış duruşa sahip bir beden sürekli denge sağlamaya çalışır. Bu da zamanla vücudumuzda bazı kasların uzayıp bazı kasların ise kısalmasına sebep olur. Bu nedenle egzersizlerimizi çeşitlendirip karın egzersizlerin yanında sırt egzersizlerine de mutlaka yer vermeliyiz
 
Hazırlayan : Sezcan DERİN

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 
 
Copyright © Haber sitem